Modulaire Re-integratiediensten

Wat zijn ‘Modulaire Re-integratiediensten’

Voel je je geïsoleerd of eenzaam? Wil je verbetering brengen aan jouw sociaal isolement? Heb je daarnaast ook te maken met gevoelens van onbegrip, statusverlies, falen en tekort schieten of is er sprake van problematiek op andere leefgebieden zoals sociaal functioneren en/of dagbesteding?

Wil je met hulp weer deelnemen aan de maatschappij, dan kunnen wij je helpen. Met de re-integratiediensten ‘Modulaire Re-integratiediensten’ helpen wij je om weer mee te doen. Present-Group mag deze begeleiding uitvoeren voor het UWV.

Samen gaan we kijken naar jouw persoonlijke situatie en hoe we kunnen helpen om jou weer mee te laten doen in de maatschappij. We luisteren goed naar je en kijken wat er nog wél kan.

Je komt voor ‘Modulaire Re-integratiediensten‘ in aanmerking als je een Wajong, WGA- ZW- of WW uitkering hebt van het UWV. Deze hulp is er juist voor jou. Tijdens onze hulp gaan we samen aan de slag en zorgen we ervoor dat je weer mee kan doen.

Hoe lang duren deze trajecten?

De duur van de hulp hangt af van wat er nodig is en is dus erg persoonlijk. We maken een (re-integratie)plan waarna het UWV hier akkoord op dient te geven. Als het UWV akkoord is kunnen we starten met helpen. De maximale hulp is 20 weken, afhankelijk van de situatie en wat er nodig is.

Wat willen wij samen met jou bereiken?

  • Bij ‘Participatie interventie’ is het resultaat dat je in staat bent om deel te nemen aan een breder sociaal netwerk buitenshuis. Je bent in staat om zelfstandig activiteiten binnen en buiten je eigen sociale netwerk te maken en te onderhouden.(Trede 2 van de Participatieladder is bereikt).
  • Bij ‘Bevorderen maatschappelijke deelname’ is het resultaat dat je aantoonbaar deelneemt aan gestructureerde activiteiten in georganiseerd verband. Denk bijvoorbeeld aan het verrichten van vrijwilligerswerk, regelmatig sport beoefenen in georganiseerd verband. (Trede 3 van de Participatieladder is bereikt).

Hoe kun je jezelf aanmelden?

Heb je al een contactpersoon bij UWV?
Jouw contactpersoon kan je doorverwijzen naar present-Group. Je kunt ook zelf aangeven bij jouw contactpersoon dat je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek (een zogenaamd “klik-gesprek”) wilt aangaan met de Present-Group.

Heb je nog geen contactpersoon bij UWV?
Wij raden je aan om eerst een gesprek aan te gaan met UWV om jouw wensen ten aanzien van ondersteuning/begeleiding naar werk kenbaar te maken. Neem hiervoor contact op met 088-8989294 (UWV telefoon werkzoekenden). Heb je hulp nodig bij hoe je dit het beste kunt aanpakken, bel ons dan even, we helpen je graag op weg.

In uitgebreide verwording geschreven, het gaat om de volgende Re-integratiediensten met daarbij behorende resultaten:

  • ‘Participatie interventie’ heeft als resultaat dat de Klant in staat is om deel te nemen aan een breder sociaal netwerk buitenshuis. Hij is in staat om zelfstandig activiteiten binnen en buiten zijn eigen sociale netwerk te initiëren en te onderhouden.
  • ‘Bevorderen maatschappelijke deelname’ heeft als resultaat dat de Klant aantoonbaar deelneemt aan gestructureerde activiteiten in georganiseerd verband. Denk bijvoorbeeld aan het verrichten van vrijwilligerswerk, regelmatig sport beoefenen in georganiseerd verband.
  • ‘Praktijkassessment’ heeft als Resultaat dat inzicht is verkregen in de mogelijkheden om de Klant naar regulier werk toe te leiden, binnen welke termijn en een advies welke vervolgdienstverlening hiervoor nodig is.
  • ‘Begeleiding bij Scholing’ heeft als Resultaat dat de Klant de door UWV noodzakelijk geachte scholing volledig heeft doorlopen en -waar van toepassing- de toets(en) heeft afgelegd.